Datum: 29. OKT 22 - Področje: ZANIMIVOSTI

Skrivni pomeni logotipov

Logotipi nekaterih podjetij so postali del našega vsakdana, a za mnoge ne vemo kaj pomenijo, nekateri pa imajo celo skrit pomen ...


Temu ni treba veliko dodati: očitno so bili odgovorni veliki ljubitelji igrice Pac-man.

vk


Veliko oblikovalcev se strinja, da je to eden najboljših logotipov. Ime podjetja Sun je namreč sestavljeno iz samih črk U ...


Znak za Sony Vaio je sestavljen iz dveh delov. Prvi dve črki simbolizirata analogni signal, drugi dve pa digitalnega (1 in 0).


Trikraka zvezda ponazarja težnjo podjetja, da je dominantno na zemlji, zraku in vodi.


Podjetje BMW je nekoč izdelovalo letalske motorje, zato imajo v centru loga modro-belo vetrnico, ki ponazarja nebo.


Znak na videz ni nič posebnega, pozorni bodite le na prazen prostor med črkama E in x. Bela puščica pomeni, da je podjetje ves čas v gibanju in, da sledi ciljem v prihodnosti.


Črke računalniškega giganta v resnici niso črtaste, pač pa so sestavljene iz znakov =, kar naj bi simboliziralo enakost.


Obgriznjeno jabolko je iz biblijskega sveta, ko Eva utrga prepovedan sad, ugrizne vanj in ga podari Adamu. Jabolko je plod drevesa znanja. Jobs je pametno razmišljal, da ugrizniti v znanje pač ne more biti greh.


Rumena puščica igra sicer pomembno vlogo pri smešku, ki ga simbolizira, a v resnici želi sporočiti, da imajo pri Amazonu vse od A do Z.


Temu ni treba veliko dodati: očitno so bili odgovorni veliki ljubitelji igrice Pac-man.



Kliknite tu in delite prispevek na Facebook:

Preberite še ostale prispevke:


Avto na jedrski pogon
Meje, ki govorijo svojo zgodbo


Copyright (c) Nespreglej.com - avgust 2014         π