Datum: 5. MAR 15 - Področje: TEHNOLOGIJE

Leonov anti-gravitacijski motor prestal test

Rusi so precej skromno objavili vest o uspehu njihovih raziskovalcev: test anti-gravitacijskega motorja je v celoti uspel.



O novem pogonu, ki bi v prihodnosti lahko zamenjaj raketnega, se je govorilo veliko časa. Premagati gravitacijo je eden od največjih izzivov sodobne znanosti. Ko je Rus Vladimir Leonov leta 2009 patentiral napravo, ki bi lahko prosto lebdela v zraku, so le redki verjeli, da je to mogoče. Ruska vlada je nemudoma zbrala najboljše raziskovalce, rezultat pa je leteča naprava, ki ima navpičen potisk 700 kilogramov, za to pa potrebuje zgolj 1 kW električne energije. Naj povemo, da se s podobnim projektom ukvarjajo tudi Američani in Kitajci, ki pa so doslej v zraku lahko obdržali samo 1 gram.

Kaj se bo dogajalo z Leonovim motorjem, ni stvar samo raziskav, pač pa gre za medkontinentalno raziskovalno vojno med ZDA, Kitajsko in Rusijo. Za vse so prioritetni projekti fuzijski generator, kvantni pogon in antigravitacijski motor. Rusi so na vseh področjih vodilni.

Vas zanima, kje je v tej zgodbi Evropa. Ko so v nedavnem intervjuju vprašali Vladimirja Leona, kaj si misli o odkritju božjega delca, je dejal: "Higgsov bozon, ki so ga odkrili v Cernu, smo v Rusiji dokazali že leta 1996, ko smo tudi na novo definirali zakone fizike. Tako je nastala Nova fizika, ki med drugim govori tudi o quantonu, atomu vakuuma, ki je naslednji manjkajoč element, ki ga Evropa šele odkriva."

Rusi postajajo spet vse bolj skrivnostni. Tako, kot v času hladne vojne.

vk



Kliknite tu in delite prispevek na Facebook:

Preberite še ostale prispevke:


Slavne hčere in njihove mame
Šokantno iz gradbišča!


Copyright (c) Nespreglej.com - avgust 2014         π