Datum: 2. APR 15 - Področje: SANJAM DOM

10 razlogov, zakaj je bolje živeti v slamnati hiški

Slamnate hiške običajno zgledajo, kot iz pravljice, a imajo še kup drugih pozitivnih lastnosti.



Živeti v hiši, ki je pokrita ali obložena s slamo, je bolj prijetno in zdravo, kot življenje v hladni hiši z jekleno-stekleno konstrukcijo. Ponujamo vam vsaj 7 razlogov, zakaj se je dobro preseliti v pravljično hiško:
  • 1. Hiše s slamo so bolj tople in jih je lažje ogrevati. sicer so zidov debelejši, a je toplotna izolacija neprimerno boljša - tako pozimi, kot tudi poleti.
  • 2. Zaradi prihrankov pri ogrevanju in hlajenju boste prihranili tudi pri elektriki.
  • 3. Hiša je iz naravnih materialov, ki jih je mogoče reciklirati. Zato je ogljični odtis takih hiš nižji in tudi lepše se ujemajo z okolico.
  • 4. Vsi, ki živijo v slamnatih hiškah, opisujejo prijetnejši, toplejši in mehkejši občutek, ki jim ga daje takšna hiša. Pri tem mislijo predvsem na zmernejše prehode med hladnimi in toplimi prostori, pa med svetlimi in temnimi, tudi prezračevanje je boljše. Hiša lažje diha.
  • 5. Sicer je to stvar okusa, a na splošno velja, če se drugje počutite bolje, kot doma, potem je z domom nekaj narobe. Slamnate hiške vzbujajo domišljijo - zunaj in znotraj. Poleg tega vam ne bo
    nihče zameril, če boste uporabili neobičajno barvo.
  • 6. Slamnate hiše so tudi zvočno bolje izolirane, sosedi pa se tudi ne bodo pritoževali, če boste poslušali bolj glasno glasbo.
  • 7. Slamnate hiške so primerne za vsak žep. Gradijo si jih bogati in revni.

vk































Kliknite tu in delite prispevek na Facebook:

Preberite še ostale prispevke:


Genialna poslikava lončka
Dolgčas na letalu


Copyright (c) Nespreglej.com - avgust 2014         π