Datum: 25. AVG 14 - Področje: ZANIMIVOSTI

Spoznajte Mario in 175 njenih mačk

Dopoldan dela kot varuška bolnišnici, popoldan pa kot mačja rešiteljica - začela je tako, da je iz sočutja zdravila muce z levkemijo ...



45-letna vzgojiteljica Maria Torero iz Lime v Peruju je pred petimi leti domov prinesla ubogo potepuško muco. Takrat se ji še sanjalo ni, da bo iz tega nastal hospic za živali.

V Peruju je namreč na ulicah ogromno potepuških živali, država pa nima urejenih sistemov azilov zanje in primerne zdravstvene oskrbe. Zato so živali prepuščene same sebi, med njimi je veliko bolezni in so zato potencialno nevarne tudi za ljudi.

Maria iz Lime ocenjuje, da na mesec za oskrbo 175 muc porabi približno 1800 dolarjev, v to pa so všteta tudi zdravila. Maria namreč opravlja tudi manjše veterinarske posege, daje živalim injekcije in predvsem skrbi, da so zdrave in zadovoljne, kar se vidi tudi iz priloženih fotografij. To, kar je bil sprva Mariin hobi, je danes že skoraj državna inštitucija, a Maria sama s svojo plačo ne bi mogla preživljati tako številčne "družine".

Njena skrb za potepuške živali je odvisna od donacij.

In še zanimivost: ker v Peruju ni zmeraj samo toplo in sončno vreme, se Maria v prostem času, kolikor ga pač ima, ukvarja s kreiranjem mačjih oblek. V prvi vrsti zato, da jih ne zebe, poleg tega pa so njene muce tudi njene manekenke. Veliko mačje mode proda po internetu, ali pa razdeli donatorjem.

Odkar se je njena zgodba razširila po celem svetu, ji tudi prodaja oblačil za mehkošapke navrže toliko denarja, da čahko razmišlja o širitvi in zaposlitvi še kakšne pomočnice.

vk



















Kliknite tu in delite prispevek na Facebook:

Preberite še ostale prispevke:


Če imate denar, si lahko že na Zemlji privoščite raj
Ali obstajajo psi vegetarijanci?


Copyright (c) Nespreglej.com - avgust 2014         π