Datum: 6. AVG 16 - Področje: SANJSKE DESTINACIJE

Šokantno presenečenje za šefa Menga in cel svet

Ko je šef Chan Hon Meng iz Singappurja dobil vabilo na gala pripreditev, je najprej pomislil, da se norčujejo. Nato je sledilo presenečenje svetovnih razsežnosti.



Chan Hon Meng je pred 16 leti zaradi finančne stiske opustil šolanje in se posvetil pečenju piščancev. Postavil si je ulični šotor in začel peči piščance z rezanci in posebno sojino omako, ki mu jo je zaupal prijatelj iz Hong Konga. Meng je do nedavna živel življenje običajnega uličnega prodajalca hrane.

Potem pa je sledilo presenečenje.

Povabilu na svečan dogodek se sprva ni želel odzvati, ko pa so mu povedali, da ga pripravljajo njemu v čas, je prišel že iz radovednosti. Vseh 16 let odkar prodaja pečene piščance je tokrat prvič manjkal.

In bilo je vredno.

Mojster Meng je namreč postal prvi ulični prodajalec hrane, ki je dobil michelinovo zvezdico za izjemno okusno kulinarično poslastico pečenega piščanca z rižem in rezanci. Do nedavna so namreč zvezdice prejemale vedno samo drage in prestižne restavracije.

Nagrajenova Mengova porcija stane 1,6 evra, nanjo pa gostje čakajo tudi po 3 ure. Meng se namreč po nagradi ni pravi nič spremenil. Še vedno začenja z delo ob 10. uri in konča, ko proda vseh 150 piščancev.

ns









Kliknite tu in delite prispevek na Facebook:

Preberite še ostale prispevke:


Hotel, ki ga morate doživeti
Miša Molk jih je razkrila ...


Copyright (c) Nespreglej.com - avgust 2014         π