Datum: 7. SEP 14 - Področje: TEHNOLOGIJE

Najbolj razkošne jahte


Philippe Starck je za ruskega milijarderja Andreya Melnichenka konstruiral jahto vredno 300 milijonov dolarjev, njeno letno vzdrževanje pa bo stalo dodatnih 20 milijonov.

vk


Jahta Smeralda je bila splavljena marca 2012, njena cena je 100 milijonov dolarjev, na lastnika pa še vedno čaka.


Jahto Venus bi oktobra 2012 za 130 milijonov dolarjev moral prevzeti Steve Jobs, ustanovitelj Appla. Jahto je dizajniral Phillippe Starck, Venus pa je sedaj del jobsove zapuščine.


Roman Abramovic je za Pelorus odštel 130 milijonov dolarjev.


Soustanovitelj Microsofta Paul Allen ima v lasti jahto Octopus vredno 200 milijonov dolarjev. Jahta ima svojo podmornico.


Rising Sun je jahta vredna 200 milijonov dolarjev, dosega hitrost 50 km/h in je v lasti direktorja podjetja Oracle Larryja Ellisona in producenta Davida Geffena.


Šejk Nasser Al-Rashid iz Savdske Arabije je že leta 1991 odštel 210 milijonov dolarjev za jahto Lady Moura, ki je bila dolga leta najdražja jahta na svetu.


Emir Dubaja Mohammed bin Rashid Al Maktouma je za jahto Dubai odštel 350 milijonov dolarjev, na njej pa je prostora za le 100 potnikov.


Sultan Bin Said Muscat Albusaida je lastnik jahte Al Said. Vrednost: neznana.


Roman Akrapovič je za 162,5 metrov dolgo Eclipse odštel 1,12 milijarde dolarjev. Dejanska vrednost ladje je neznana, ker ni nikogar, ki bi jo bil pripravljen kupiti.


Philippe Starck je za ruskega milijarderja Andreya Melnichenka konstruiral jahto vredno 300 milijonov dolarjev, njeno letno vzdrževanje pa bo stalo dodatnih 20 milijonov.



Kliknite tu in delite prispevek na Facebook:

Preberite še ostale prispevke:


Najboljša jagnjetina je svinjina
10 zanimivih dejstev o Hitlerju


Copyright (c) Nespreglej.com - avgust 2014         π