Datum: 27. JAN 15 - Področje: TEHNOLOGIJE

Skype prevaja vaš govor

Prihodnost se je začela: program Skype zmore v realnem času prevajati telefonske klice



Prevodi v realnem času pomenijo, da program prepozna, kaj ste povedali, prevede v drug jezik in to pove sogovorniku na drugi strani povezave v jeziku, ki ga on govori. To pomeni, da se bomo prav kmalu lahko v slovenščini pogovarjali s Kitajci.

Trenutno je Skype Translator še v fazi testiranja, preizkušamo pa lahko prevode iz angleščine v španščino (in obratno), Microsoft, ki je pred leti kupil dansko-estonsko podjetje Sype pa že napoveduje, da bo kmalu na voljo tudi različica za prevajanje med 45 svetovnimi jeziki (slovenščina je tudi med njimi). Skype trenutno dela le z Windows 8.1.

Ob tem moramo dodati, da je tovrstno storitev že pred leti obljubljal Google, a do integracije v njihov sistem Android ni prišlo. Morda je problem v prepoznavanju govora, morda v samih prevodih. Poudariti je treba, da Microsoft uporablja drugačen način prepoznave in prevajanja (gre za kombinacijo slovarskega in strojnega prevajanja), kar se kaže kot veliko bolj natančno in uporabno.

Je pa res, da je Google pred leti, ko je prav tako napovedoval omenjeno storitev, enako testiral s španščino in angleščino. Oba jezika sta po spletu močno prisotna, zato so prevodi in prepoznava odlični. Veliko več težav pa imajo strojni prevajalniki s prevodi iz denimo slovenščine v madžarščino. In obratno.

V spodnjem videu si lahko ogledate delovanje Skype Translatorja. Vau!

vk



Kliknite tu in delite prispevek na Facebook:

Preberite še ostale prispevke:


Mihir Garh, hotel leta 2014
Gravitacija je zapletena stvar


Copyright (c) Nespreglej.com - avgust 2014         π