Datum: 12. OKT 22 - Področje: ZANIMIVOSTI

Brezdomec in njegov čudežni maček

Pred šestimi leti je brezdomec in narkoman James Bowen srečal Boba, ki mu je spremenil življenje



Anglež James Bowen je romantična zgodba o uspehu, o zmagi življenja in o vzgledu, ki bi ga moral poznati cel svet.

Bowen se je rodil leta 1979, a je kmalu zašel na stranpota. Mladost je preživel v družbi alkohola, postal je odvisen od droge in na koncu pristal na ulici. James, ki se je preživljal z brenkanjem na ulici, je bil razočaran nad svojim življenjem in niti v čudež, ki bi mu lahko spremenil življenje, je nehal verjeti.

Prelomnica pa se je zgodila poleti 2008, ko se je k njemu zatekel prijazen rumen mucek.

James Browen je malega mucka vzel pod svoje okrilje. Dal mu je ime Bob, muc pa je z njim cel dan posedal na ulici. Njuna nabirka se je kmalu občutno povečala. Od tu je šla zgodba samo navzgor.

Bowen se je leta 2012 odločil, da zgodbice, ki sta jih doživela z Bobom, zabeleži v knjigi, ki je v trenutku postala svetovna mega uspešnica. Leta 2013 je bila knjiga Street Cat Named Bob velika uspešnica na Amazonu, Browen pa je dobil prestižno angleško nagrado za najboljšo literaturo o živalih (ITV British Animal Awards 2013). James in Bob imata danes izjemno spletno Facebook stran s skoraj 250 tisoč sledilci, prodaja gre za med, Bowen pa je danes že turistična atrakcija (v mescu dni po izidu knjige, si je ulično predstavo bivšega narkomana, brezdomca in alkoholika ter njegovega rumenega mačka Boba prišlo ogledati za 73 avtobusov turistov, London pa je dobil še eno atrakcijo.

Prilagamo nekaj fotografij, več o brezdomcu in njeovem mačku pa lahko berete tudi na Wikipediji.


vk









Kliknite tu in delite prispevek na Facebook:

Preberite še ostale prispevke:


Najlepše poročne destinacije
Zajec z milijonskim ogledom


Copyright (c) Nespreglej.com - avgust 2014         π