Datum: 28. MAJ 23 - Področje: SANJSKE DESTINACIJE

Življenje na ladji cenejše od hipoteke

Ste kdaj pomislili, da bi kredit zamenjali za razkošno življenje na luksuzni ladji? Ne bi bili prvi ...



Predstavljajte si, da bi se preselili na luksuzno križarko in bili vsak dan v drugem kraju, na soncu, na toplem, ves čas med ljudmi in deležni vsega razkošja, ki jih take ladje ponujajo.

53-letna Angelyn Burk in njen mož Richard sta se odločila za drastično spremembo v svojem življenju. Prvič sta dopust na ladji preživela leta 1992 in bi ga še več, a nista imela dovolj denarja. Več let sta se ubadala s finančnimi problemi, dokler ni letos njuna hipoteka znašala že 44.000 dolarjev letno.

Nista dolgo razmišljala. V samo enem mescu se jima je posvetilo ...

Življenje na precej razkošni križarki ju stane približno 100 dolarjev na dan, kar v celem letu znese 36.500 dolarjev. To pa je skoraj 20 % manj, kot je znašala njuna hipoteka. Poleg tega imata na ladji še hrano. Če kaj potrebujete, kupita na ladji ali naslednji dan v pristanišču.

To pa ni vse ...

Lani sta si zakonca zaželela, da bi šla na dopust in sta se najprej odpravila na 21-dnevno križarjenje po Panamskem kanalu. Ker jima je bilo to tako všeč, pa še stalo ju nič ni, sta kmalu zatem šla na 51-dnevno križarjenje od Seattla do Sydneya v Avstraliji. Leta 2023 načrtujeta križarjenje po Sredozemlju, če jima bodo razmere naklonjene pa tudi po Islandiji.

Ima pa življenje na ladji en problem ...

Problem je covid-19. Virus se namreč po ladji hitreje širi med potniki, kot na kopnem. Sicer verjameta, da ladjarji maksimalno skrbijo za varnost, a vseeno jima lahko virus prepreči načrte.

Hm ...

zvš











Kliknite tu in delite prispevek na Facebook:

Preberite še ostale prispevke:


Največja mesta okoli Sredozemlja leta 1050
Niso vse plastične operacije uspešne


Copyright (c) Nespreglej.com - avgust 2014         π